Let's go 2College

2 Meet, 2 Lean, 2 Grow

Uitdaging

2College stond voor de uitdaging om een cosnsistente huisstijl te creëren die zowel de diversiteit van haar zeven vestigingen als de gezamenlijke identiteit als scholengroep benadrukt. De inmiddels wat verouderde huisstijl bood onvoldoende ruimte voor consistentie binnen de individualiteit per vestiging en miste zo de eenheid die nodig is om een sterke, herkenbare merkidentiteit uit te stralen.

Aanpak

DOCK14 begon met verschillende sparringsessies en uitgebreide consultaties met de directie van 2College, waardoor de essentie van het project naar boven is gekomen. Door middel van deze methode kregen we een duidelijk begrip van de visie en behoeften van de organisatie en de opdracht. Op basis van deze inzichten is er een overkoepelend concept bedacht, dat fungeert als het centrale herkenningspunt van de scholengroep.

Oplossing

Om zowel eenheid als individualiteit te waarborgen, kozen we voor de volgende benadering:

Overkoepelend Logo:
Een centraal logo dat de kernwaarden en identiteit van 2College vertegenwoordigt.

Kleurvarianten per Vestiging:
Voor elk van de zeven vestigingen hebben we een unieke kleurvariant ontwikkeld, waardoor elke vestiging haar eigen karakter kan behouden binnen de overkoepelende huisstijl.

Huisstijlelementen:
We ontwierpen en ontwikkelden diverse huisstijlelementen zoals drukwerk, geanimeerde social media content, brochures, en nog vele andere communicatiematerialen. In deze aanpak hebben we het eerste jaar de nieuwe identiteit geintroduceerd doormiddel van een pakkende video en ook meteen uitgerold in de aanmeldingscampagne van dit jaar.

Resultaat

Het primaire doel van dit project was om 2College te voorzien van een huisstijl die zowel de eenheid als de diversiteit van haar vestigingen communiceert. Door een consistente en herkenbare visuele identiteit te creëren, hebben we de zichtbaarheid en het imago van 2College versterkt, zowel intern als extern.
 

BENIEUWD? CHECK HIER DE SITE

Delen

Benieuwd?

Bel 013 - 522 04 00 of
Neem contact op
Almystraat 14
Oisterwijk
T 013 - 522 04 00
E info@dock-14.nl