LANDPORT

Power on command

Uitdaging

Dock14 werd ingeschakeld om een complete herziening van de merkidentiteit door te voeren, gevolgd door de ontwikkeling van een uitgebreide productverpakkingslijn voor meer dan 200 verschillende accuverpakkingen. 

De uitdaging in het moderniseren van de merkidentiteit van Landport Batteries en het creëren van een consistente en aantrekkelijke productverpakkingslijn die het brede assortiment van het bedrijf effectief zou vertegenwoordigen lag in een grondige herziening van de visuele elementen als de communicatie-uitingen om een herkenbare en betrouwbare identeit te creeëren.

Aanpak

Onze aanpak bestond uit verschillende strategische fasen om een samenhangende en impactvolle merktransformatie te realiseren:

Merkanalyse en Strategie:

We begonnen met een analyse van Landport Batteries als merk om de kernwaarden, doelgroep, concurrentie en marktpositie van het merk te begrijpen. Dit vormde de basis voor de nieuwe identiteit.

Uitwerking van de nieuwe identiteit:
Op basis van het onderzoek ontwierpen we verschillende nieuwe, pakkende concepten, waaruit uiteindelijk alles samen kwam en 1 krachtig geheel vormde. Dit omvatte een modern logo, een fris kleurenschema en een eigentijdse typografie die de betrouwbaarheid en innovatie van het merk benadrukken.

Productverpakkingslijn:
Met de identiteit en vastgestelde randvoorwaarden als uitgangspunt, ontwikkelden we het ontwerp van een uitgebreide productverpakkingslijn voor meer dan 200 verschillende accuverpakkingen. Elk ontwerp werd zorgvuldig afgestemd op de specifieke productkenmerken en formaten, terwijl er tegelijkertijd voor werd gezorgd dat de gehele lijn een uniforme uitstraling behield.

Oplossing

De nieuwe identiteit en productverpakkingslijn werden met succes geïntroduceerd!
Merkherkenning:
De visuele identiteit heeft de herkenbaarheid van het merk verbeterd, zowel bij bestaande als potentiële klanten.
Merkervaring:
De uniforme productverpakkingslijn zorgde voor een consistente, gesegmenteerde aanblik op het schap, wat daarmee het vertrouwen in de kwaliteit en betrouwbaarheid van het product benadrukt.

Landport Batteries heeft sinds 1993 kennis en expertise in import en distributie van accu’s. Jaarlijks verkoopt het Brabant bedrijf maar liefst 1.300.000 accu’s. 

Delen

Benieuwd?

Bel 013 - 522 04 00 of
Neem contact op
Almystraat 14
Oisterwijk
T 013 - 522 04 00
E info@dock-14.nl